Mans kaimiņš ir ģēnijs! Vairs nekādu putnubiedēkļu: vienkārši super labs veids, kā viņš nosargā savā dārzā ogas no putniem

Foto – Unsplash

Kurš gan nezina šo likstu – koku zari pilni ogu, bet mēs paši bieži pie tām nemaz netiek, jo tās visas apēd nelūgtie viesi – putni! Ko darīt šādās situācijās?

Vecais, labais triks ar putnubiedēkļiem bieži vairs nedarbojas, turklāt, būsim godīgi, skaistā dārzā tas neizskatās pārāk skaisti, plus, ja arī gadās kādas aizķeres pašam ar atmiņu, ka esat tur to putnubiedēkli uzkarinājis, kādā vēlā krēslas stundā pats var dabūt arī pamatīgāku izbīli. Un, tā, ko darīt, lai pasargātu gardās ogas un apēstu tās paši vai izvārītu garšīgā ievārījumā?

Foto – Unsplash

Patiesībā, kā izrādās, mūsdienās to var izdarīt ļoti efektīvā un gudrā veidā, un nemaz nekaitējot pašiem vaininiekiem – putniem!

Izpildi šo testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Ko vajadzēs? Dažus neliela izmēra lukturīšus ar mirgošanas režīmu, kas darbojas vai nu ar baterijām vai ir uzlādējami. Kas jādara? Jāpiestiprina šie lukturīši dažās vietās kokā un pat nevajag to darīt pārāk bieži – pietiks ar trim, četriem lukturīšiem katrā kokā. Piesien tos ar platu lentu, lai vajadzīgas gadījumā tos varētu arī atsiet. Ieslēdz lukturīšiem mirgošanas režīmu.

Kā tas darbojas? Kā izrādās, putnus ļoti biedē mirgošana, līdz ar to, pamanot dārzā tādus kokus – ērmus, viņi izlemj doties labāk viegli pieejamo barību meklēt citur.

Foto – Unsplash

Tikai neaizmirstiet tos pārbaudīt – lai tie darbotos nepārtraukti, vai nu jāpapildina baterijas (vai tās jāuzlādē) vai arī jāliek uzlādēties rindas kārtībā katrs lukturītis. Mirgojošā gaisma ir ļoti efektīvs veids, kas aizbiedē putnus, bet nenodara tiem nekādu kaitējumu, tāpēc šis triks patiks teju vai visiem dārzu īpašniekiem.

Lasi vēl: Kāpēc ir svarīgi pamanīt liela izmēra gurķus un tos uzreiz noraut? Ja to nedarīsiet, saņemsiet pavisam sliktu ražu

Atcerieties, ka, jo lielāks koks, jo vairāk lukturīšu jums jāizmanto un arī efekts, protams, būs daudz labāks. Tāpat var mēģināt lukturīšu vietā izmantot āra Ziemassvētku virtenes, ja vien tām ir pieejams mirgošanas režīms. Pats galvenais ir atcerēties, ka vajadzīga tāda gaisma, kas nevis deg nepārtraukti (no tādas putni nebīstas), bet tieši mirgo.

Šādā veidā jūs varat pasargāt savu ogu ražu un apēst to paši!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment